Ücreti peşin alınmayan siparişler için kargo şirketleri tarafından alınan hizmet bedelidir. Bu bedel standart kargo ücreti haricinde alınan bir bedeldir.
“Yapılandırma >> Ödeme Ayarları >> Ödeme Tipleri” adımlarını izleyelim, ve bu ekranda bulunan başlıkları inceleyelim.
Ödeme Tipi Adı: Ödeme tipinin özel ismidir.
Ödeme Tipi Başlığı: Bu alanda daha genel bir isim verebiliriz, bir çeşit kategorilendirme işlevi sağlar. Örneğimizde 3 çeşit ödeme tipine “Kredi Kartı” başlığı girerek sınıflandırma işlemi yaptık.
Sıra: Ekranda bulunan listelenme(görüntülenme) satır sırasını temsil etmektedir. En üst satırda bulunmasını istediğiniz ödeme tipine en düşük rakam veya sayı değeri girmeniz gerekmektedir.
Aktif: İlgili ödeme tipinin aktif/pasif durumlarını bu alandan hızlıca görebilmemizi sağlar.
Ödeme Tipi Düzenle: İlgili ödeme tipini kapsamlıca düzenleyebileceğimiz, fiyat, kısıtlama vb. işlemleri tanımladığımız alandır.
Düzenle: İlgili ödeme tipinin adını, başlığını, sırasını ve aktif/pasif durumlarını değiştirebileceğimiz alandır.
Şimdi “Kapıda Ödeme” satırında bulunan “Ödeme Tipi Düzenle” yazısına tıklayalım. Aşağıdaki görselimizde Kapıda Ödeme tipi aktif olarak görülmektedir, eğer pasif bir konumda olsaydı “Düzenle” butonuna tıkladıktan sonra “Aktif” ederek “Kaydet” dememiz gerekecekti.
Eğer istersek “Açıklama” kısmındaki editörü kullanarak bilgilendirme mesajı yazabiliriz.
Bu ekranda yer alan diğer başlıkları inceleyelim.
Kapıda Nakit Ödeme Aktif: Pasif/Aktif işlemini yapabileceğimiz alandır. Bu seçenek aktif olarak kalır ve kapıda nakit ödeme bedeli girmezseniz, müşterileriniz ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanacaklardır.
Kapıda Nakit Ödeme Bedeli: Bu hizmete ek ücret uygulamak istiyorsanız bu alana girmeniz gerekmektedir.
Kapıda Nakit Ödeme Kısıtlaması: Kısıtlama yapmak istediğiniz bir veya birden fazla kargo firması var ise bu alandan yapabilmektesiniz.
Kapıda Kredi Kartı Ödeme Aktif: Pasif/Aktif işlemini yapabileceğimiz alandır. Bu seçenek aktif olarak kalır ve kapıda nakit ödeme bedeli girmezseniz, müşterileriniz ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanacaklardır.
Kapıda Kredi Kartı Ödeme Bedeli: Bu hizmete ek ücret uygulamak istiyorsanız bu alana girmeniz gerekmektedir.
Kapıda Kredi Kartı Ödeme Kısıtlaması: Kısıtlama yapmak istediğiniz bir veya birden fazla kargo firması var ise bu alandan yapabilmektesiniz. Örneğimizde “Sürat Kargo” firmasını kısıtladık.
“X” TL ve Üzeri Engelle – Aktif: Müşterilerin sepet tutarı belirlediğiniz fiyatın üstünde ise, sipariş “Kapıda Ödeme” seçeneğiyle tamamlanamaz.
“X” TL ve Üzeri Engelle: Tutar belirteceğimiz alandır.
“X” TL ve Üzeri Engelle – Aktif: Kullanıcının sepetine eklediği ürünler belirlediğiniz fiyatın altında ise “Kapıda Ödeme” seçeneğiyle sipariş tamamlanamaz.
“X” TL ve Üzeri Engelle: Tutar belirteceğimiz alandır.
Düzenleme işlemlerini bitirdikten sonra “Siparişi Tamamla” ekranında nasıl göründüğüne bakalım.
Şimdi de kapıda ödeme ile alışverişini tamamlayan müşterilere sms ile sipariş onay linki göndermek istediğimizi varsayalım ve aynı panelde bulunan “Sms Doğrulama” alanına girelim.
“Sms Doğrulama İçerik” kısmında yer alan mesaj varsayılan olarak görseldeki gibi gelmektedir. Bu alanda değişiklik yapmak istiyorsak süslü parantezler dışında kalan metinlere müdahalede bulunabiliriz.
Çünkü; örneğin {name} parametresi, siparişi veren müşterinizin sistemde kayıtlı olan adını otomatik olarak “Sms Doğrulama İçeriğine” çekecektir.
Eğer süslü parantez içindeki kelimelerde yani parametrelerde bir değişiklik yaparsak müşteri bilgileri ve doğrulama linki hatalı gidecektir veya hiç gitmeyecektir. Tüm düzenleme işlemlerini yaptıktan sonra “Sms Doğrulama Aktif” butonuna tıklayıp “Kaydet” diyelim.
Uyarı: {Url} parametresi, sms gönderilirken gidecek olan kapıda ödeme doğrulama linkinin kısa kodudur. Bu parametrenin değiştirilmesi veya içerikten silinmesi müşterileriniz kapıda ödeme için doğrulama yapamamasına neden olur.