Havale ve Eft Yönetimi

Havale / EFT Nedir?

Aynı banka içerisindeki bir hesaptan yine aynı bankadaki bir hesaba paranın transfer edilme işlemine havale, farklı banka hesabına transfer işlemine ise EFT denmektedir.

Havale / EFT Nasıl Aktif Edilir?

“Yapılandırma >> Ödeme Ayarları >> Ödeme Tipleri” adımlarını izleyelim, ve bu ekranda bulunan başlıkları inceleyelim.

Ödeme Tipi Adı: Ödeme tipinin özel ismidir.

Ödeme Tipi Başlığı:
Bu alanda daha genel bir isim verebiliriz, bir çeşit kategorilendirme işlevi sağlar. Örneğimizde 3 çeşit ödeme tipine “Kredi Kartı” başlığı girerek sınıflandırma işlemi yaptık.

Sıra:
Ekranda bulunan listelenme(görüntülenme) satır sırasını temsil etmektedir. En üst satırda bulunmasını istediğiniz ödeme tipine en düşük rakam veya sayı değeri girmeniz gerekmektedir.

Aktif:
İlgili ödeme tipinin aktif/pasif durumlarını bu alandan hızlıca görebilmemizi sağlar.

Ödeme Tipi Düzenle:
İlgili ödeme tipini kapsamlıca düzenleyebileceğimiz, fiyat, kısıtlama vb. işlemleri tanımladığımız alandır.

Düzenle:
İlgili ödeme tipinin adını, başlığını, sırasını ve aktif/pasif durumlarını değiştirebileceğimiz alandır.

Şimdi “Havale” satırında bulunan “Ödeme Tipi Düzenle” yazısına tıklayalım. Aşağıda havale tipi aktif olarak görülmektedir, eğer pasif bir konumda olsaydı “Düzenle” butonuna tıkladıktan sonra “Aktif” ederek “Kaydet” dememiz gerekecekti.

Bizi karşılayan ekranda “Açıklama” kısmına banka hesap bilgilerimizi yazalım, bu işlem için sipariş toplamına ek bir ücret yansıtmak istiyorsak bunu “Ek Ücret” bölümüne girelim. Örneğimizde 10 lira olarak bu tutarı belirledik.

Eğer havale ile alışverişini tamamlayan müşterilere sms ile sipariş onay linki göndermek istiyorsak, aynı panelde bulunan “Sms Doğrulama” alanına girelim.

“Sms Doğrulama İçerik” kısmında yer alan mesaj varsayılan olarak görseldeki gibi gelmektedir. Bu alanda değişiklik yapmak istiyorsak süslü parantezler dışında kalan metinlere müdahalede bulunabiliriz.

Çünkü; örneğin {name} parametresi, siparişi veren müşterinizin sistemde kayıtlı olan adını otomatik olarak “Sms Doğrulama İçeriğine” çekecektir.

Eğer süslü parantez içindeki kelimelerde yani parametrelerde bir değişiklik yaparsak müşteri bilgileri ve doğrulama linki hatalı gidecektir veya hiç gitmeyecektir. Tüm düzenleme işlemlerini yaptıktan sonra “Sms Doğrulama Aktif” butonuna tıklayıp “Kaydet” diyelim.

Uyarı: {Url} parametresi, sms gönderilirken gidecek olan havale / eft ödeme doğrulama linkinin kısa kodudur. Bu parametrenin değiştirilmesi veya içerikten silinmesi müşterileriniz havale / eft ile ödeme için doğrulama yapamamasına neden olur.

İlgili Eğitimler

Yukarı Çık